dissabte, 20 de juny del 2015

Cristians i musulmans: junts contra la violència en nom de la religió

El Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós ha enviat un missatge per felicitar als musulmans per l’inici del Ramadà. El missatge, porta per títol Cristians i musulmans: junts per contrastar la violència perpetrada en nom de la religió i ha estat signat pel president del dicasteri, el cardenal Jean-Louis Tauran i pel seu secretari el pare Miguel Ángel Ayuso.

El document recorda que junt amb l'alegria de la festa cal tenir un record pels éssers estimats que han perdut la vida o els seus béns, o han patit físicament, mentalment i fins i tot espiritualment causa de la violència. El Ramadà és una bona ocasió per recordar les "comunitats ètniques i religioses en nombrosos països han patit sofriments enormes i injustos: l'assassinat d'alguns dels seus membres, la destrucció del seu patrimoni cultural i religiós, emigració forçada de les seves cases i ciutats, violacions de les seves dones, esclavització d'alguns dels seus membres, tracta d'éssers humans, comerç d'òrgans i fins i tot venda de cadàvers ". Els fets són greus, qualsevol mort és en si mateixa una ofensa a Déu, però la situació s’agreuja quan s’intenta justificar aquesta violència “en nom de la religió”.

El Consell Pontifici afirma que aquesta violència és una clara manifestació de la instrumentalització de les religions per obtenir poder i riquesa, i crida als que tenen la responsabilitat de la seguretat i l'ordre públic ha protegir les persones i a les seves propietats de la cega violència dels terroristes. Es reclama, a més, "la responsabilitat d'aquells que tenen la tasca de l'educació: famílies , escoles, textos escolars, les guies religioses, el discurs religiós, els mitjans de comunicació ". La violència i el terrorisme neixen abans en la ment de les persones. Cal fe educar "el caràcter sagrat de la vida i la dignitat que es deriva en cada persona, independentment de la seva ètnia, religió, cultura, posició social o elecció política". No hi ha una vida que sigui més preciosa que una altra per motiu de la seva pertinença a una raça o religió específica. Per tant, "ningú pot matar, ningú pot matar en nom de Déu; això seria un doble crim: contra Déu i contra la persona"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada