diumenge, 22 de maig del 2016

Desconcert informatiu

En un mateix dia, he rebut dues notícies que m’han provocat perplexitat i que m’han induït a sospitar sobre la fiabilitat donada per alguns periodistes. Un locutor de ràdio, força reconegut darrerament amb premis importants per l’estil nou que ha donat a una magazín de cap de setmana, ha comentat la trobada de la CUP d’aquest cap de setmana al teatre de la Passió d’Esparraguera dient: “espero que no hi hagi el mateix final com el nom del teatre”. Un comentari així només es pot fer des de la ignorància en relació al que commemoren els cristians amb la celebració de la Passió. Ja que la litúrgia cristiana evoca, certament els moments durs del patiment i mort en creu de Jesús; però res d’això té sentit, tal com molt bé insisteix la litúrgia, sense la Resurrecció. Per això la festa litúrgica és el Tridu o Tríduum Pasqual, el qual és el període comprès des de la tarda del Dijous Sant, fins a la matinada del Diumenge de Pasqua, on els cristians celebrem els tres grans misteris de la redempció: la passió, la mort i la resurrecció de Jesús de Natzaret.

La segona notícia és ben curiosa. Un periodista dedica mitja plana d’un important rotatiu a explicar les tensions entre “l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana”. El plantejament de la notícia és erroni. La dita Guardia Urbana, nom popular o vulgar de la Policia Local, tal com ho recull l’actual legislació, no és un cos estrany a l’ajuntament, forma part de l’ajuntament. La manera de presentar la notícia demostra que el periodista no té molt clar els àmbits competencials dels ajuntaments del nostre país. Espero que, poc a poc, l’experiència l’ajudi a comprendre com està organitzat el poder local a través del govern local. Matís important a retenir per recordar que els ajuntaments, també formen part de l’estructura de govern de l’estat.

Aquests dos exemples són una simple anècdota, lamentablement una de tantes, cal em fa concloure que per tenir ciutadans ben informats, no n’hi ha prou de transmetre només dades, sinó cal que aquestes siguin els més fiables possibles, ben contrastades i certes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada