divendres, 25 d’octubre del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Les riqueses no són ni dolents per elles mateixes, però poden arribar a anul·lar la personalitat quan esdevenen uns ídols o poden corrompre l’esperit quan s’usen no a fi de bé o s’obtenen de forma injusta. Els diners, l’afany per ser ric, poden arribar a ofuscar l’amor i la donació als altres. “Estigueu alerta, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè, ni que nedi en l'abundància, la vida d'un home no prové pas dels seus béns” (Lc 12,15)

Estimar comporta donació, entrega i sol·licitud a les necessitats dels altres. Aquestes actituds ens permeten estar sempre a punt per servir les persones que ho necessiten. Hem d’estar amatents al servei. Hem de ser ràpids en donar resposta, estar atents per donar una resposta ràpida quan ens ho demanin i ser afables en el tracte. “Estigueu a punt, amb el cos cenyit i els llums encesos” (Lc 12,35)

Les persones no podem ser indiferents a les necessitats dels altres. Necessitats de tota mena, siguin econòmiques, espirituals, afectives, etc.. Els cristians hem de saber compartir els dons i riqueses que tinguem amb la gent que tingui menys. “Déu demanarà molt d'aquells a qui ha donat molt, reclamarà més d'aquells a qui ha confiat més.” (Lc 12, 48)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada