dijous, 5 de setembre del 2013

Biel, el meu net



Avui ha nascut el meu primer net. L’emoció és immensa. Tinc tota l’ànima plena d’emocions. Tal com vaig fer en el naixement del meu primer fill, en Pau, deixo per escrit els meus sentiments davant d’aquest fet. Biel has nascut avui, el 5 de setembre del 2013 a les 8,53 quan el sol començava a il·luminar la teva ciutat, Barcelona. Siguis un home d’aquesta terra, però sense perdre de vista que també ets ciutadà del món. Això t’obre la mirada a entendre que les persones no estem soles i que un lligam de fraternitat ens uneix. Fes honor al teu nom. Biel, a més de tenir una pronuncia sonora i agradable, el nom és la simplificació de Gabriel un sant Arcàngel. M’agradaria que fossis un home de fe profunda, però ja se sap que els camins del Senyor són inescrutables. Deixa’t emportar per l’esperit i ja sentiràs la seva crida si estàs atent.

No et preocupis massa de les coses materials, el just per no passar penúries però no ho facis de forma obsessiva. Cerca allò que de debò ens fa persones lliures, humanes, alegres i felices. Estima. Estima en tota la teva força. Fes el bé i procura ajudar a les persones que es troben passant mals moments. Porta la pau on hi hagi tensió i odi. Sigues sensible a la bellesa que cada dia la vida et proporciona en els petits detalls. No renunciïs a emocionar-te davant una posta de sol o a plorar quan sentis el sofriment dels demés com a propi. Fes el teu camí en llibertat, sense més condicionants que la rectitud de la teva consciència. Si ho fas, no estaràs sol. 

Avança per la vida fent el bé. Obre els ulls a tot allò que et permeti créixer. Tens uns pares meravellosos que t’han dut al món perquè t’estimen. En dono fe perquè he vist com et parlaven i et cuidaven amorosament des del primer dia de la gestació. No hi havia dia que no rebessis les seves carícies que segur que tu notaves complaent a través de la panxa de la mare. 

Has vingut el món en un moment difícil. Vivim en una societat desmanegada on tot està qüestionat i moltes persones se’ls ha robat l’esperança. Ara hi ha una il·lusió col·lectiva pel futur del teu país, Catalunya; però també hi ha molta preocupació per la gent que no té feina o que veu perillar els ingressos que necessita per viure dignament. Has vingut al món en una societat plural i diversa, democràtica i lliure, respectuosa i amable; defensa aquestes virtuts tan necessàries per la convivència. No hi ha res millor per viure que sentir-nos lliures, respectats i estimats. Fes de tot això el teu combat per defensar la vida, la teva i la de tots. No hi ha res més feliç que el poder anar a dormir cada dia sentint-te en pau en tu mateix.

Biel, que tinguis una vida plena de felicitat i sàpigues donar-la als demés. Que estimis i et deixis estimar. Sàpigues que, a més dels àngels del cel, tens uns pares, en Pau i la Lydia, que t’han estimat des del primer moment i et cuidaran perquè no hagi res que et faci mal. A la segons línia tens les tietes, les àvies,  l’avi i la seva companya que estarem per tot allò que faci falta junt amb l’ampli estol de parents i amics que vetllaran perquè la vida et sigui al màxim de profitosa. 

2 comentaris:

  1. Moltes felicitats als teus Pares de la terra, des de ara Biel sapigas que tambe tens un Pare q t'estima i que esta molt, molt aprop teu i uns germans q preguem per tu, ara nomes preocupat per menjar i dormir ja arrivara l'hora de caminar. Felicitats per tota la familia!

    ResponElimina