dijous, 5 de desembre del 2013

Crec en la resurrecció


El tema de la resurrecció forma part del nucli essencial de les creences dels cristians. Sense ella, la creu de Jesús, el Crist, no tindria sentit. En el Nou Testament, el text més primitiu que es conserva fe referència a la confessió de la resurrecció com a motivació de la fe. Aquesta fou l’experiència que transformà els jueus deixebles de Jesús en cristians. El papa Francesc en la seva catequesi dels dimecres ha parlat del sentit de la resurrecció i perquè els cristians afirmem “crec en la resurrecció de la carn”. El papa constata de que “es tracta d'una veritat que no és senzilla i gens òbvia, perquè, vivint immersos en aquest món, no és fàcil comprendre la realitat futura”. Per comprendre el seu sentit cal fer-ho vinculant la nostra resurrecció està estretament a la resurrecció de Jesús. “El fet que Ell estigui ressuscitat és la prova que hi ha la resurrecció dels morts”. Aquesta fou l’experiència que tingueren els jueus  seguidors de Jesús. Per això, si Ell ha ressuscitat així nosaltres també ressuscitarem .

La resurrecció dels morts està inscrita en la tradició bíblica. El profeta Ezequiel relata que una visió on contempla els sepulcres dels deportats que es tornen a obrir i els ossos secs que reviuen gràcies a l'acció d'un esperit vivificant que es el Déu aliberador. Aquesta visió expressa l'esperança en la futura "resurrecció d'Israel", és a dir en el renaixement del poble derrotat i humiliat ( cf. Ez 37,1-14 ). Resurrecció i alliberament van estretament units. El Déu fidel a l’aliança es projecte en el Jesús del Nou Testament i associa aquesta resurrecció a la seva persona: “Jo sóc la Resurrecció i la Vida " (Jn 11,25). L’esperança cristiana es fonamenta en la idea que Jesús ressuscitarà en l'últim dia a tots els que hagin cregut en Ell. Aquesta espera és la font i la raó de l’esperança dels cristians. El papa Francesc digué que “si aconseguim tenir més present aquesta realitat, estarem menys cansats en el nostre dia a dia, menys presoners de l'efímer i més disposats a caminar amb cor misericordiós en la via de la salvació”.

Francesc es preguntà directament ¿què significa ressuscitar, la resurrecció, la resurrecció de tots nosaltres?”. La seva resposta fou precisa. La resurrecció “succeirà en l'últim dia, al final del món, per obra de l'omnipotència de Déu, que restituirà la vida al nostre cos reunint amb l'ànima, per la resurrecció de Jesús. Aquesta és l'explicació fonamental : perquè Jesús va ressuscitar, nosaltres ressuscitarem. Tenim esperança en la resurrecció perquè Ell ens ha obert la porta, ens ha obert la porta a la resurrecció. Aquesta transformació d'espera, en camí a la resurrecció, aquesta transfiguració del nostre cos es prepara en aquesta vida mitjançant la trobada amb Crist Ressuscitat en els sagraments , especialment en l'Eucaristia . Nosaltres que en aquesta vida ens nodrim del seu Cos i de la seva Sang , ressuscitarem com Ell , amb Ell i per mitjà d'Ell Com Jesús va ressuscitar amb el seu propi cos, però no va tornar a una vida terrenal, així nosaltres ressuscitarem amb els nostres cossos que seran transfigurats en cossos gloriosos. Això no és mentida. Això és veritat”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada