diumenge, 8 de desembre del 2013

Forum Global del KAICIID

Recentment s’ha celebrat Fòrum Global del KAICIID organisme creat per Aràbia Saudita , Espanya i Àustria on la Santa Seu hi participa com entitat observadora. Aquesta tronada del Fòrum està centrada en la idea de valorar i entendre “La mirada de l’altre”. En la sessió inaugural el cardenal Jean Louis Tauran, president del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós, afirmà que el “diàleg interreligiós ensenya a prestar atenció a no donar de les altres religions una imatge negativa especialment en llocs com les escoles, les universitats, en el mitjans de comunicació o en els propis discursos religiosos. Aquest diàleg ajuda a no menystenir les conviccions religioses dels altres, especialment quan no hi son. També ensenya a valorar la diversitat en tots seus aspectes  - ètnic, cultural, visió del Món - com una riquesa i no de com una amenaça"

Així mateix, el cardenal Turan explicà que ara, quan en aquest món canviant on tot s’està tornant més provisional les religions poden fer unes aportacions específiques orientades a proporcionar raons per viure. Però les religions “han de proposar no imposar”. L’objectiu de l’encontre d’aquest any, amb els títol ben clar “La imatge de l’altre” es trobar l’estratègia per sensibilitzar els joves d’avui per tal que tinguin una imatge objectiva, honesta i correcta dels altres.

Durant la seva intervenció el cardenal Touran destacà que "al centre de les nostres preocupacions hi ha la persona humana, homes i dones. Són ells l'objecte d'atenció dels líders polítics i religiosos. Cada un de nosaltres és un ciutadà i un creient i no un ciutadà o un creient. Tots pertanyem a la mateixa família humana. I això vol dir que compartim la mateixa dignitat, afrontem els mateixos problemes, gaudim dels mateixos drets i som cridats a complir el mateix deure". El cardenal afirmà que una de les tasques del KAICIID ha de ser la promoció de "la intel·ligència del cor, és a dir, la que ens inspira a respectar tot el que Déu compleix en cada ésser humà i, al mateix temps, el misteri que cada ésser humà representa. Hem d'evitar, absolutament, que les religions engendrin pors i actituds de superioritat o exclusió". Per això es valoren molt positivament aquests trobades perquè representen "un lloc on conèixer-se millor i compartir capacitats per poder construir un món més segur i il·luminat, en el qual tots els seus habitants visquin en esperit de fraternitat ". La trobada de 2014 estarà dedicada als Mitjans de Comunicació i l'última, el 2015, el tema central serà Internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada