dijous, 10 d’abril del 2014

La saviesa de Déu

El papa Francesc ha centrat la seva catequesi setmanal del dimecres en els dons de l’Esperit Sant. Aquest és el gran do que Déu ens ha deixat. La tradició de l’Església ha identificat set dons espirituals associats a l’Esperit Sant. Aquest són: saviesa, intel·ligència, consell, fortalesa, ciència, pietat i temor de Déu.

El primer do de l' Esperit Sant, segons aquesta llista tradicional , és la saviesa. El papa ha remarcat que aquesta no és la saviesa humana. Aquesta és fruit del coneixement i de l'experiència que té tota persona. Si la saviesa no és això, què és la saviesa de Déu?. A la Bíblia hi ha forces referents que il·lustren sobre el valor d’aquesta saviesa. Es tracta de tenir la gràcia de poder veure cada cosa amb els ulls de Déu. És tracta senzillament, ha dit el papa Francesc, d’això: de veure el món, veure les situacions i esdeveniments, la conjuntures, els problemes, amb els ulls de Déu. Aquesta és la saviesa que el Senyor ens demana. És un canvi de perspectiva que exigeix conversió i una nova mirada.


No sempre ho sabem fer. Tot sovint veiem les coses segons el nostre gust, segons la situació del nostre cor, amb més o menys, amb preocupacions o neguits, pot ser ho contrastem segons els nostres interessos. Però res d’això és coherent amb la saviesa de Déu. ¿Com s’adquireix aquesta saviesa?. El papa afirma que sorgeix a través d’una relació íntima amb Déu a partir de la qual es transforma els nostre cor. Quan estem en comunió amb Déu, l’Esperit Sant ajuda a fer percebre la claror de la seva mirada per entendre la seva saviesa. És llavors quan l'Esperit Sant converteix el cristià en una persona sàvia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada