dissabte, 20 de desembre del 2014

No entenc algunes coses

He sabut d’una notícia que m’ha deixat perplex i que, sense saber per quina raó, s’ha mantingut en un discret segon pla fins fa poc. El dia 16 de desembre a la tarda un individu de 24 anys va incendiar una nau industrial del barri de Sant Martí de Barcelona on vivien una vintena de subsaharians. En aquell moment, hi havia 14 persones dins. Les flames s’escamparen de pressa. Vuit persones van poder-se escapar, però sis quedaren atrapats i van intentar salvar-se fugint per la teulada de l'edifici. Per sort, els treballadors de naus veïnes aconseguiren tranquil·litzar els que s’havien quedat atrapats a l’interior de la nau i els ajudaren a fugir a través del terrat d'una nau veïna.

L'atacant, veí de la zona, exigia cada mes als immigrants un lloguer de 40 euros a cadascun, tot i que la nau no era de propietat seva. Però el mes de desembre els immigrants, van negar-se a pagar perquè no encara tenien suficients diners perquè no "era final de mes". La resposta de l'agressor va ser tornar amb 5 persones de la seva família per apallissar-los, tancar-los dins la nau i calar-hi foc. Fins aquí el fet. La meva sorpresa ha estat saber que els mossos d’esquadra acusa a l’agressor dels delictes d'incendi, amenaces, coaccions, resistència i desobediència a agents de l'autoritat i danys.


Estic perplex que entre les acusacions no hi hagi els risc d’homicidi per l’actuació. Si es pogués, i no ho sé si és possible, també els acusaria de danys morals, perquè aquestes subsaharians, la majoria d’ells nois joves, varen perdre totes les seves poques pertinències. Aquelles poques coses que havien pogut aplegar pel seu ús quedaren destruïdes per l’incendi. Aquesta circumstància fa que l’incendi tingui un elevat cost moral per aquests subsaharians que han vingut a casa nostre a malviure, però a viure en definitiva, de les sobres del nostre consum. Hem costa entendre les raons per les quals no es pot acusar d’intent d’homicidi a aquest individu i els seus col·laboradors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada