dimarts, 28 de febrer de 2017

Decàleg de l’abat Cassià Just que ajuda a viure

L’abat de santa Maria de Montserrat, Cassià Just, quan tenia setanta-i-cinc anys va impartir una conferència titulada ¿Pot tornar a néixer una persona gran?. Inspirant-se en el Decàleg de la serenitat de Joan XXIII proposà un decàleg per viure, que no és només un bon full de ruta per la gent gran, sinó que serveix per a moltes persones. Són unes petites recomanacions que ens ajuden a ser més bones persones i que, en el temps de Quaresma, són una bona guia per donar sentit a la vida de cada dia. 

1.No dimitir de viure ni de lluitar 
2.Assumir l'ancianitat com una etapa de maduració vers l'encontre definitiu, mai com un procés de liquidació o de “suspensió de pagaments”. 
3.Continuar oberts a l'evolució de la societat i del món. 
4.No esperar que ens ho donin tot fet. 
5.Defugir l'amargar-nos com si fos la pesta. 
6.La creu es fa present en totes les etapes de la vida humana, per això no ens hem d'estranyar que també se'ns presenti quan som grans. 
7.Viure amb plenitud l'instant present. 
8.Viure en comunió i en sintonia amb els altres; amb aquells amb qui convivim i amb l'altra gent. 
9.No deixar-se anar, en la cura del propi cos, en el vestir, en el menjar, sense exageracions però també sense deixadesa. 
10.Mantenir i augmentar, si és possible, l'hàbit de llegir, d'estar al corrent dels temes que més ens interessen, és a dir, fet tot el que estigui a la nostra mà per mantenir-nos desvetllats intel·lectualment, espiritual-ment; i en un clima de bon humor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada