dissabte, 18 de febrer del 2017

Glosses per la vida quotidiana

Els individus som lliures. Una expressió de la llibertat, pot ser la més noble, és la llibertat de consciència i religiosa. La llibertat sense restriccions, per exemple, s’exerceix quan un individu escull entre fer el bé o el mal. Només necessitem tenir el discerniment adequat per fer aquesta tria moral. La consciència és la guia per l’acció. No ens podem amagar a la vigilància de l’examen de la nostra consciència. “La saviesa del Senyor és gran; el Senyor és molt poderós i tot ho veu. Els ulls de Déu veuen el que ell ha creat; ell coneix tot el que fa cadascú”. (Sir 15,18-19) 

No poden estar indiferent al que succeeixi a una persona, per més insignificant que aquesta sigui. Totes les persones formen part de la gran família de la humanitat. La misericòrdia ens empeny a acollir als altres com als nostres germans. El seu sofriment, és el nostre sofriment. Les seves alegries, són les nostres joies. “A cadascun dels homes, li demanaré comptes de la vida dels seus germans. El qui vessi sang humana ho pagarà amb la seva sang, perquè Déu ha fet l’home a la seva imatge”. (Gn 9,5-6).

La vida és un do. Viure té el seu afany i comporta saber discernir allò què és important de totes les coses supèrflues. De res serveix estar preocupat per aquestes darrers coses, sinó com capaços de viure la vida en profunditat estimant als demés. “?Què en treu l'home de guanyar tot el món si perd la vida? (Mc 8,36)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada