dissabte, 30 de desembre del 2017

Glosses per la vida quotidiana

 El Nadal ens ha dut l’anuncia joiós de que les esperances de cadascú de nosaltres no serà defraudada. Se’ns ha anunciat un canvi radical en la història de la humanitat. Ha nascut pobre i humil un infant que és reconegut com la glòria de Déu perquè és el Messies esperat.

El cel proclama la seva justícia i tots els pobles contemplen la seva glòria
Apunta pels justos la llum, i l’alegria per els rectes de cor.
Salm 96

El naixement d’un infant, Jesús, anunciat com a llum que il·lumina als qui viuen a la fosca, intranquil·litzà el poder polític del seu temps. La reacció del poder fou cruel: assassinar tots els nadons per així eliminar aquell que li podia fer competència. La reacció dels pares davant d’aquest perill fou l’exili. Avui també, l’exili del refugiat és el camí que segueixen molts pares fan per salvar la vida dels seus fills. “Un àngel del senyor s’aparegué a Josep en somni i li digué: “Llevat de seguida, pren el nen amb la seva mare, fuig cap a Egipte i queda-t’hi fins que jo t’ho digui, perquè Herodes buscarà el nen per matar-lo” (Mt 2,13)
  

La litúrgia nadalenca ens ajudar a reflexionar sobre el símbol de la llum i com ella venç tota foscor. Gràcies a la llum evitem avançar a les palpentes sense saber on anem perquè la foscor priva veure-hi. L’estimació és la llum que ens permet caminar veient-hi i sense ensopegar. Els qui afirmen que estan en la llum, però no estimen els seus germans, encara estan en la fosca. Els qui estimen els germans viuen en la llum, i res no els fa ensopegar, però els qui no els estimen estan en la fosca. (1Jn 2, 9-11)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada