dijous, 26 de novembre del 2015

Estat Islàmic i la conquesta de Roma

Estat Islàmic ha complementat l’estratègia d’etapes de terror proposades a Gestió de la barbàrie amb un impuls del terrorisme planificat en els països occidentals. Si en els seus moments inicials Estats Islàmic s’ha centrat a conquerir territoris, no ha renunciat mai a situar el seu terror a països com Estats Units, Regne Unit, França, Alemanya o Austràlia. A diferència d’altres iniciatives terroristes, més individualistes, el terrorisme gihadistes d’Estat Islàmic actua de forma reticular, múltiples i amb atemptats simultanis buscant escampar el terror al màxim. Els atemptats de Paris del 13 novembre de 2015 en són un bona mostra d’aquest model. Pocs dies després d’aquesta acció, Estat Islàmic ha reiterat la seva intenció de volar la Casa Blanca, dur a terme atemptats a Roma i colpejar de nou París. En el vídeo on anuncien aquestes intencions esmenten de nou "la conquesta de Roma", poc després que la plaça Sant Pere del Vaticà aparegués a la portada de la revista que regularment edita Estat Islàmic. Aquest video acaba amb aquesta afirmació “conquerirem Roma, trencarem les seves creus i esclavitzem a les seves dones, amb el permís d'Al·là, l'elevat " extreta d’un article del número 4 de la revista Dabiq.

La conquesta de Roma és un objectiu reiterat en diverses ocasions per Estat Islàmic. En el mateix cruel i horrible vídeo on el gihadistes terroristes anunciaven i mostraven la decapitació a mitjans de febrer del 2015 de 21 cristians coptes d’Egipte hi havia reiterades amenaces a "la gent de la creu" i "els seguidors de l'Església egípcia hostil ". De fet, el títol del vídeo era prou explícit: "Un missatge signat amb sang per a la nació de la creu". Quan Estat Islàmic parla que pretén "envair Roma" aquesta ciutat és una metàfora de tot el continent europeu i que aquesta referència es fa per acompliment de la “promesa que un dia li van fer al profeta" Muhàmmad. Anteriorment, la portada del número 4 de la revista Dabiq era prou explícita: un muntatge fotogràfica feia onejar la bandera negre d’Estat Ilsàmic en l’obelisc de la plaça de sant Pere de Roma amb el Vaticà al fons.  En el text amenacen amb conquerir Roma, trencar les creus i esclavitzar dones:  "conquerirem Roma, trencarem les seves creus i esclavtzarem a les seves dones amb el permís d'Al·là" i "si nosaltres no ho aconseguim ara, llavors, els nostres fills i néts ho aconseguiran i vendran a les vostres fills en el mercat d'esclaus". La revista detalla els principals plans que té Estat Islàmic per seguir conquerint territoris i explicita que els seus objectius són tots els cristians d'Europa i Síria. Amb aquestes paraules i la imatge de la portada de la seva revista oficial, Dabiq, l'Estat Islàmic, reafirma un dels seus principals objectius: envair Roma i veure la seva bandera negra flamejant sobre l'obelisc de la Plaça de Sant Pau.


L’estratègia terrorista d’Estat Islàmic bascula entre els objectius militars de conquesta i consolidació territorial, tal com es descriu perfectament en el llibre Gestió de la barbàrie, en línia de consolidació del Califat, i la globalització d’aquest terror tant a través d’accions terroristes en països occidentals com la difusió d’aquest terror en les xarxes socials. Amb aquesta doble estratègia Estat Islàmic està aconseguint importants rèdits polítics. Enforteix el Califat com a model d’estat a l’Orient Mig, debilita les democràcies occidentals que, atemorides pel terrorisme reaccionen restringits llibertats i  desestabilitza la convivència en aquells països on les comunitats musulmanes són notòries. Amb els problemes que això representa per aquestes comunitats, l’auge de la islamofòbia i l’augment de la dreta xenòfoba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada