dilluns, 30 de novembre del 2015

França, nitat dels musulmans francesos a favor dels valors de la República

Ahir, diumenge 29 de novembre a l'Institut del Món Àrab (IMA) de París s’han reunit 400 líders musulmans de tot França convocats pel Consell de Culte Musulmà. En aquest acte s’ha presentat un manifest, subscrit per les deu federacions més importants de musulmans i les cinc mesquites importants de França, representatives de totes les branques de l'Islam, excepte el salafisme. És un document excepcional, fet sota l’impacte dels atemptats de París i que mostra al món, de forma solemne, la unitat dels musulmans de França i la seva adhesió i defensa de la ciutadania francesa.

Manifest

1. La total adhesió al pacte republicà i els valors universals que funden la  República i el nostre compromís amb el principi de laïcitat que garanteix la llibertat de consciència i el respecte per la diversitat de creences i pràctiques religioses.

2. Que la nostra fe crida a la pau, la justícia, la fraternitat, la solidaritat i l'amor al proïsme, sense distinció de religió, color o origen.

3. Que els crims atroços comesos arreu del món, sobretot contra els musulmans, per l'organització terrorista Daech estan en total contradicció amb els principis i fonaments de la nostra religió. Aquests actes perjudiquen la nostra fe i la nostra humanitat.

4. Reiterar la nostra crida als pocs joves França temptats per la ideologia mortal del terrorisme, per donar-se compte de la gravetat dels delictes que poden esdevnir còmplices o culpables, i la gran responsabilitat davant Déu i la humanitat, si els duen a terme.

5. Fem una crida als pares a invertir més en l'educació dels seus fills, que s'enfronten a realitats complexes i difícils les quals augmentar els riscos, especialment a través d'Internet i les xarxes socials.

6. Fem una crida als imams que prediquen en els nostres diferents mesquites per presentar i predicar un islam que combina l'adhesió a la nostra fe i la pràctica dels valors humans en què es basa la nostra societat.

7. Què diàleg interreligiós és una necessitat per a la nostra unitat i cohesió. Aquest diàleg ha de traduir-se en els nostres llocs de culte i les nostres famílies en un discurs d'amor i respecte als nostres conciutadans de totes les religions i totes les creences, creients o no.

8. Denunciar els actes islamòfobs que afecten a individus i llocs de culte musulmans, demanem a les autoritats a reforçar els mitjans de lluita contra aquests actes i instar les víctimes a no caure en la provocació i tenir confiança en la justícia del seu país. Valorem positivament la crida de les institucions religioses i civils del país per estar vigilants contra qualsevol confusió que transformés la lluita contra el terrorisme en una estigmatització dels musulmans a França.

9. En aquest període difícil i doloros que travessa el nostre país, nosaltres els musulmans de França, cirdem a les dones i homes polítics, periodistes i intel·lectuals a mostrar més discerniment i evitar l'estigmatització dels musulmans a França, els seus rituals o les seves pràctiques que s'exerceixen en l'estricte compliment de les lleis republicanes que garanteixen la llibertat religiosa.

A través d'aquest Manifest, les grans federacions musulmanes i grans mesquites de França signataris dirigeixen un missatge de pau i fraternitat a tota la societat.

En nom dels musulmans de França, preguem perquè  França sigui feliç i pròspera, que sigui forta i gran per la unió i la concòrdia. Que el Misericordiós ajudi i protegeixi França i els francesos.

Els signants d’aquesta declaració són:

Les fédérations :
 - Le Comité de coordination des musulmans turcs de France (CCMTF)
 - La Confédération islamique Milli Görüs (CIMG France)
 - La Fédération française des associations islamiques d’Afrique, des Comores et des Antilles (FFAIACA)
 - La Fédération Invitation et Mission pour la foi et la pratique
 - La Fédération nationale de la Grande Mosquée de Paris (FNGMP)
 - La Fédération nationale des musulmans de France (FNMF)
 - La Fédération Tabligh al Dawa Il Allah
 - Le Rassemblement des musulmans de France (RMF)
 - L’Union des mosquées de France (UMF)
 - L’Union des organisations islamiques de France (UOIF)

Les Grandes Mosquées :
 - Centre culturel islamique d’Evry (ACMIF)
 - Mosquée de Lyon (ACLIF)
 - Mosquée de Mantes-la-Jolie (UIY)
 - Mosquée de Saint-Denis de La Réunion (AISD)

 - Mosquée du sud de la France « Al Islah », Marseille

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada