dissabte, 28 de novembre del 2015

Glosses per la vida quotidiana

No sempre és còmode confessar-se cristià, i dir-ho amb tota naturalitat, Temem la incomprensió, la burleta o la indiferència de molta gent. Tant se val, el que els altres considerin, ho hem de fer. Hem de ser testimonis de l'Evangeli amb les nostres conductes i les nostres obres. "Se us enduran detinguts, us perseguiran, us conduiran a les sinagogues o a les presons, us presentaran als tribunals dels reis o als governadors, acusats de portar al meu nom. Serà una ocasió de donar testimoni". (Lc 21,12-13)

Tenir fe és tenir el convenciment de cor de la certesa de l'acompliment de promeses que avui semblen impossibles. No són demostrables per la ciència, però sí des del convenciment de que podem viure confiats de que l'esperança serà realitzada.
"Alceu el cap ben alt perquè molt aviat sereu alliberats" (Lc 21,28)


Cal saber ser pacients. No es tracta d'una paciència fruit de la resignació, sinó del treball precís i constant a favor de construir un món millor, més just i fraternal. La promesa d'un temps nou és real si estimem, si portem a la societat la pau i treballem a favor de la justícia. Serà així com el temps futurs esdevindran reals en el nostre temps present. "Déu anuncia la pau al seu poble i als qui l'estimen. El Senyor és a prop per salvar els seus fidels". (Sl 84,9-10) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada