dimarts, 20 de gener del 2009

Obama i els bisbes nord-americans

Avui, el dia que Barak Obama ha esdevingut el 44 President dels Estats Units voldria compartir alguns fragments de l’escrit que els bisbes nord-americans van adreçar-li. En el text, els bisbes nord-americans reflexionen sobre les oportunitats i reptes que es trobarà el president Obama. El text el signa el cardenal Francis George de Chicago, president de la Conferència Episcopal d'Estats Units.

La primera qüestió que aborden els prelats nord-americans és el tema econòmic. Els bisbes demanen prendre “forts, prudents i efectives mesures per a afrontar el terrible impacte i les injustícies de la crisi econòmica” i advoquen “per una clara prioritat cap a les famílies pobres i els treballadors vulnerables, en el desenvolupament i implementació de mesures de recuperació econòmica, incloent noves inversions, al mateix temps que un reforçament de la xarxa de seguretat social”

En relació al servei de salut, els bibes demanen una “cobertura veritablement universal dels serveis sanitaris que protegeixi tota vida humana, incloent la vida prenatal” i que inclogui “una diversitat d'opcions que assegurin el respecte a les conviccions de pacients i proveïdors”. Respecte a les qüestions internacionals, els bisbes senyalen la necessitat de’“una transició responsable en un Irak lliure de persecució religiosa”. També urgeixen a que es realitzin esforços per a “un final del conflicte violent i una justa pau en Terra Santa” i un lideratge nord-americà continuat en la lluita contra la SIDA i i altres malalties amb maneres que siguin alhora “efectives s i moralment adequades

Els bisbes prometen “ser veu dels pobres i els vulnerables del nostre país i de tot el món que seran els més adversament afectats per totes les amenaces del medi ambient”. També demanen la reparació d’”un sistema d'immigració trencat que fa mal tant al nostre país com als immigrants”. Afirmen que tal reforma “ha d'incloure un itinerari cap a aconseguir la ciutadania amb atenció al fet que el comerç internacional i les polítiques de desenvolupament influencien les oportunitats econòmiques en els països de procedència dels immigrants”.

Recorden a Obama que el'Església catòlica dona suport al matrimoni i afirmen que és “una unió confiada, exclusiva i per tota la vida d'un home i una dona i ha de romandre tal en la llei”.

Sobre educació, els bisbes demanen a Obama “seguir donant suport a iniciatives que proporcionin recursos a tots els progenitors, especialment a qui tenen mitjans modests, per a poder triar l'educació que millor respongui a les necessitats dels seus fills”. Els bisbes reconeixen postiu el “compromís per a reforçar a les tradicions religioses com col·laboradors efectius en la superació de la pobresa i altres amenaces a la dignitat humana”.

Per tot això, els bisbes demanen a Obama que en la relació amb aquests grups, diuen, “el Govern (no abandoni) les seves responsabilitats, ni demani als grups religiosos que abandonin la seva identitat i la seva missió”.

Tot un progama d'acció que els bisbes nord-americans han presentat a Barack Obama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada