dimecres, 13 de maig del 2015

Consells de Ciceró per fer campanyes electorals

En temps de campanyes electorals és formatiu recordar els principals consells que proposà Quint Tuli Ciceró en el seu manual polític. L'any 64 aC es va presentar a les eleccions consulars i les guanyà seguint sis consells que per ell eren bàsics per vèncer en un món polític dominat per “l’engany i la traïció” i una societat plena d’ “arrogància, tossuderia, maldat, orgull i odi”.

1. "Que sàpiguen els rics que estàs a favor de la pau i l'estabilitat. Assegura a la gent comú que sempre estaràs del seu costat ... És vital que utilitzis tots els teus recursos per arribar a l'audiència més àmplia possible".

2. "Un candidat ha de ser un camaleó, adaptant el seu missatge a cada persona que coneix, canviant el seu discurs com sigui necessari; es mou a la gent més per aparences que per la realitat".

3. "Has d'aprendre l'art de afalagar la gent, cosa vergonyosa en la vida normal però essencial si ets candidat".

4. "No estaria gens malament recordar a la gent el canalles que són els teus rivals i difamar cada vegada que es presenti l'oportunitat amb els crims, escàndols sexuals i corrupció en què han caigut".

5. "No facis promeses específiques. Queda't en generalitats ".


6. "El més important de la teva campanya és donar esperança a la gent i generar sentiments bondadosos cap a la teva persona"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada