divendres, 2 de setembre del 2011

La quiblah musulmana

Durant el primers anys d’estada a Medina (Yathrib) Mahoma va ser adquirint una notable experiència política i va aconseguir dominar el poder polític de la ciutat oasi, encara que para això hagués d'enfrontar-se durament amb la comunitat jueva d'aquesta ciutat. La difícil relació amb les tribus jueves va ser el motiu del canvi en un ritual bàsic del culte islàmic: l'orientació de les pregàries.

Quan Mahoma estava en La Meca havia triat Jerusalem com a punt d'orientació (quiblah) on havien de dirigir-se els musulmans en les seves pregàries, de la mateixa manera com feien els jueus. Però els problemes que Mahoma va tenir amb la comunitat jueva de Medina li feren canviar aquesta decisió. En l'any 624 el profeta va rebre una nova revelació en la qual manava als musulmans no miressin ja a Jerusalem sinó cap a la Meca. On, segons la revelació, la Kaaba havia estat construïda per Abraham i el seu fill Ismael. Així, l'Islam tenia un temple que era molt més antic que el de Jerusalem.

A partir d'aquell moment, Mahoma es va distanciar del judaisme i del cristianisme, per no haver sabut conservar la puresa original. Per això Déu havia enviat el seu últim missatger Mahoma i l'Islam era la religió destinada a substituir el cristianisme, com aquest havia succeït al judaisme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada