dijous, 29 de desembre del 2011

Una oportunitat per la concòrdia religiosa

La setmana passada la comunitat pakistanesa de Barcelona del Camí de la Pau convidà a la societat catalana a celebrar, en l’oratori del carrer d’Erasme Janer, la festa del 25 de desembre, data en la qual es commemora el naixement de Jesús i de Muhammad Ali Jinnah fundador del Pakistan. Aquesta festa, que comença a ser una tradició, comptà amb la participació de la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, del Director General d’Afers Religiosos, el cònsol del Pakistà, el rector de la parròquia catòlica del Carme i un representant de la comunitat cristiana pakistanesa a Barcelona.

El cristià pakistanès destacà que aquest acte, que reunia en un oratori musulmà a cristians i musulmans, era impossible imaginar-lo a Pakistan. Aquesta iniciativa mostrava l’alt grau de normalitat en la vivència de la diversitat religiosa a Catalunya. Fet que enforteix la dimensió cívica de la societat catalana i demostra l’alt respecte que hi ha entre les diferents tradicions religioses. L’acte de la comunitat pakistanesa ensenya i educa en la convivència. És un valor que cal transmetre, tant a l’interior de la nostre societat com a la pròpia societat pakistanesa del Pakistan on el conflicte religiós divideix encara durament la societat.

D’aquí pocs dies farà un any de la mort de Salman Tasir, governador del Punjab assassinat per un fonamentalista musulmà per haver defensat a Asia Bibi, la dona condemnada a mort per blasfèmia. Per això l’acte de la comunitat musulmana pakistanesa del Camí de la Pau a Barcelona és una invitació a la concòrdia de les religions. Perquè, tal com va dir Mohammed Iqbal, dirigent d'aquesta entitat, tant cristians com musulmans són seguidors d’un Déu que és pau, esperança i germanor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada