diumenge, 28 de juny del 2009

Caminant cap la unió de l'Islam català

Ahir, la comunitat musulmana catalana donà un pas important per avançar cap un islam arrelat a la realitat de Catalunya. Diversos representants de la plural comunitat musulmana catalana es trobaren el centre cívic de l’estació del Nord de Barcelona per obrir un procés constituent de la Comissió Islàmica de Catalunya. Després d’uns quants anys de fragmentació i dispersió d’aquesta comunitat, només salvada per la visibilitat del Consell Islàmic Cultural de Catalunya, ara s’ha començat a caminar vers la creació d’una representació unitària dels musulmans catalans.

El camí iniciat ahir és un primer pas. Ara caldrà seguir avançant trobant solució als nombrosos problemes de la comunitat musulmana catalana: fragmentació, precarietat, poca preparació dels dirigents religiosos, heterogeneïtat en l’ús del calendari islàmic, diversitat idiomàtica, pluralitat de lectures de l’Islam, desconfiances per actuacions del passat, etc... Però, cap d’aquests problemes, tots es poden arreglar a través del diàleg i el consens, han d’impedir la voluntat de tenir una sola veu que unifiqui els musulmans catalans, els aporti credibilitat social i permeti una interlocució eficaç amb les administracions. Si a l’horitzó d’aquest procés hi ha la Comissió Islàmica de Catalunya, ben vingut sigui.

2 comentaris:

  1. És una noticia molt interesant.Quines comunitats participaven? una representació de totes o només de les federacions (UCIDE-FEERI i CICC)?
    De qui ha estat la iniciativa d'això?

    ResponElimina
  2. Et veig massa optimista, Jordi, pensant en un Comissió islàmica de Catalunya. La notícia del diari estava exageradíssima. Creus que el consell islàmic acceptarà fàcilment no ser la veu oficial a Catalunya com sembla ser ara? En tot cas ja és hora que la UCIDE amb el gran nombre de mesquites que tenen sigui visible a Catalunya. I alguna estructura s'haurà de trobar... jaume

    ResponElimina