divendres, 25 d’octubre del 2013

Canvis globals de les religions

A partir d’un estudi sociològic fet pel centre de recerca Pew sobre les religions sobre la situació de les religions en 230 països s’han tret les següents conclusions.

1.      Les persones considerades no religioses són el tercer grup més nombrós després dels cristians i musulmans. Representen el 16% de la població mundial.

2.      Xina és el país amb més persones no religioses. 700 milions de xinos es consideren que no tenen religió.

3.      La majoria de la humanitat viu en països on la seva religió és majoritària

4.      Els hindús estan concentrats, majoritàriament, en tres països: India, l’illa Maurici i Nepal.

5.      Moltes països tenen una religió majoritària. Hi ha nou països que no tenen cap religió majoritària. Aquest és el cas de Guinea Bissau, Costa d’Ivori, Macao, Nigèria, Togo, Vietnam, Singapur, Corea del Sud i Taiwan.

6.      El cristianisme és la religió majoritària en 157 països

7.      Hi ha religions més joves i altres més envellides. L’edat mitja dels jueus és de 36 anys i la mitja dels musulmans és de 23. L’edat mitja dels cristians és de 30 anys.

8.      Israel és l’únic país del món en el qual el judaisme és la religió majoritària.

9.      El cristianisme està present en la majoria de països del món. Aquesta religió és majoritària a Amèrica Llatina i el Carib, Amèrica del Nord, Europa, Àfrica sub-sahariana. Mentre és minoritari a Àsia i Pacífic, Orient Mig i Nord Africa.


10.  Existeix una religiositat sense creences. Als Estats Units el 68% de les persones que diuen no tenir una adscripció religiosa creuen en Déu o en un poder superior, però manifesten no tenir fe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada