divendres, 31 de juliol del 2015

Crida a la societat francesa per combatre l’islamisme

El document Davant l’Islamisme, la República no ha de tremolar comentat ahir, acaba amb una sèrie de demandes. Tot seguit es resumeixen les més rellevants. Els signants del document demanen que no hi hagi cap càlcul polític que justifiqui un compromís amb els partidaris del fonamentalista que instrumentalitzar l’Islam. Es demana a tots els polítics, començant pel president de la República, el primer ministre, membres del govern, tots els partits polítics i els càrrecs electes ser valents i oposar-se a les reivindicacions contràries als valors universals i el principi de laïcitat que acostumen a fer a les corrents o persones relacionades o properes als Germans Musulmans i els salafistes. Cap compromís amb els proposen un projecte fonamentalista i totalitària de l'Islam. L’islamisme imposa una guerra i la seva arma principal és el terrorisme, però l’islamisme també exigeix ​​gran batalla ideològica que cal assumir col·lectivament.

Es demana als electes locals, en concret, no retrocedir a la pressió dels islamistes que intenten, més enllà de la barbàrie terrorista, imposar un estil de vida retrògrada anti-republicà i antidemocràtic. No cal només prevenir el terrorisme, sinó lluitar contra els espais on no impera el dret, el comunitarisme; llocs que acostumen estar infestats de reclutadors de l’islamisme polític. Els signants del manifest rebutgen el clima de terror que ha promogut l’islamisme. Ningú hauria de ser perseguir per les seves opinions, les seves creences o no creences. El poder judicial ha d'imposar sentències exemplars  d'acord amb les lleis. Cal transmetre un missatge clar de la intransigència que la República amb els fanàtics i els seus aliats. Aquests són els religiosos que legitimen la violència i neguen a condemnar aquests no musulmans en nom d’un suposat relativisme moral.

La societat civil ha mobilitzar-se per defensar els valors de la República i combatre l'odi. L’islamisme alimenta les corrents d'extrema dreta i els partidaris de la xenofòbia, i també alimenta les seves visions antidemocràtiques i odioses. Cal Rebutjar aquesta polarització del debat. Es demana als intel·lectuals no cedir al xantatge de l’islamofòbia. Mentre cal lluitar contra el racisme i la discriminació que sovint afecten a persones de fe o cultura musulmana, s’ha d’estar atent per evitar la instrumentalització de les lluites antiracistes per grups obscurs que pretenen llimar la llibertat d'expressió i el dret a blasfemar, i que es neguen a condemnar els crims atroços i especialment eviten nomenar els seus autors: l'islamisme, el salafisme o el salafisme gihadista. No és banal recordar que la cultura de la violència és consubstancial a totes les corrents de l'Islam polític. És ingenu considerar que hi ha "islamistes moderats".


Davant de tota aquesta situació els signants del document demanen a tots els francesos i a les persones que resideixen al territori de França i a tots els amics de la República, a seguir treballant junts contra la misogínia, el racisme, la xenofòbia, l'antisemitisme i la homofòbia, a fi de construir país fratern, unit més enllà al voltant de la base republicana més enllà de les diferències, divergències i contradiccions. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada