divendres, 26 de gener del 2024

Glosses per la vida quotidiana

La unitat respectant la diversitat és un bé. Estar units no vol dir uniformitat, però sí valorar com a positius els vincles que reuneixen i cohesionen la comunitat humana. La unió dona fortalesa i multiplica els aspectes individuals en benefici del grup. Cal respectar les identitats individuals tot sabent que els aspectes particulars estan supeditats al bé de tots. “Si un reialme es divideix en faccions que lluiten les unes contra les altres no pot durar gaire temps” Mc 3,24

Molt probablement ens cal una nova mirada per entendre i comprendre el sentit de moltes de les coses que estan passant. Ens calen noves claus interpretatives per superar l’egoisme que alimenta la cobdícia de moltes persones; l’egoisme que justifica la insolidaritat o la indiferència que no es commou amb el sofriment de tanta gent. Moltes persones estan atrapades per l’afany de riqueses i la recerca del seu benestar individual. Per vèncer les injustícies i les desigualtats socials necessitem veure la realitat amb la mirada de l’amor radical al proïsme. “T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos” (Mt 11,25)

Necessitem trobar la saviesa en la vida, escoltar-la, meditar-la i dur-la a la pràctica. Hem de saber descobrir les persones sàvies, aquelles que tenen un raonament sòlid i saben donar un bon consell. La mundanitat ens temptarà amb falses savieses, però l’exercici del discerniment ens portarà claror als nostres judicis. “El just té sempre als llavis la saviesa i diu la veritat, té gravada al cor la llei del seu Déu” (Salm 37/36, 30-31).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada