dimecres, 31 de març del 2010

10 coses que no cal comprar durant el 2010

El diari The Wall Street Journal ha publicat un article on es relacionen les 10 coses que no cal comprar durant l’any 2010 perquè son o seran productes ràpidament obsolets. La llista està formada per:

DVD La difusió de pel·lícules a través del DVD quedarà substituïda ben aviat per la subscripció a proveïdors de continguts multimèdia a través de la xarxa o per cable.

Línies de telèfon fixes d’ús domèstic. La millora de les comunicacions per telefonia mòbil disminuirà la contractació de línies de telèfon fixes. La possibilitat de parlar per telèfon a través d’Internet, i de forma gratuïta, també serà una raó per aquest canvi.

Discs durs externs. La necessitat d’emmagatzemar molta informació i la possibilitat de tenir-la accessible en qualsevol lloc estimularà l’aparició de reservoris d’informació accessibles a través de la xarxa.

Telèfons mòbils intel·ligents. Els aparells de telefonia mòbil quedaran reduïts a dues marques amb una posició dominant en el mercat: iPhone i Blackberry. La resta d’aparells quedaran ràpidament obsolets per la manca d’aplicatius informàtics.

Càmeres digitals compactes. L’anàlisi de la tendència en el mercat fotogràfic evidencia que les petites càmeres digitals compactes seran substituïdes per càmeres reflex d’objectiu fix. Es busca un major fidelitat i precisió en detriment del tamany de la càmera.

Subscripcions als diaris de paper. La premsa de paper quedarà substituïda per medis digitals amb continguts informatius i d’opinió. Uns podran ser gratuïts i altres de pagament.

CD L’adquisició de música es farà a través de botigues online les quals permetran la compra de peces individualment.

Llibres escolars nous. Els llibres de text seran substituïts per aplicatius informàtics i el material escrit es podrà obtenir en format digital a través de la xarxa.

Cotxes d’alt consum. L’increment del preu de la gasolina afavorirà l’aparició de cotxes de baix consum.

Llars ineficients en el consum energètic. El consumidor alhora d’escollir un electrodomèstic valorarà tant els aspectes pràctic d’ús com el seu consum energètic.

Totes aquestes tendències indiquen que les preocupacions s’orienten a fer productes més sostenibles, de baix consum energètic i mes curosos amb el medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada