dissabte, 13 de març del 2010

Fe Bahà’í III - Bases doctrinals

Els texts bàsics d’aquest fe són el Kitàb-i-Aqdas escrit per Bahà'u'llàh i el Testament de Abdu'l-Bahà. Els bahà'ís creuen en un Déu únic i etern, creador de totes les coses, de les criatures i de les forces de l’univers. Per ells, Déu no té ni principi ni fi. Pensen que Déu és persona, inaccessible, no se’l pot conèixer; és font de tota revelació, omniscient, omnipresent i tot poderós. La fe bahà’í creu que Déu es manifesta de moltes maneres, una d’elles són uns missatgers anomenats "manifestacions de Déu" o "educadors divins".

La idees central de la fe Bahà’í es resumeix en el concepte de les tres unitats: unitat de Déu, unitat de la religió i unitat de la humanitat. Creuen que la humanitat és una sola raça i que ja ha arribat l’hora de la seva unificació en una societat global. Bahà’u’llàh va anunciar que Déu havia posat en marxa les forces històriques que trenquen les barreres que tradicionalment dividien les races, les creences i les nacions. A la fi d’aquest procés hi haurà el naixement d’una civilització universal. El principal repte per l’èxit d’aquest procés és que els diferents pobles de la terra acceptin el fet de la seva unitat i vulguin participar en el procés d’unificació.

Les bases doctrinal de la fe bahà’í són:

L’espècia humana és una sola raça
Recerca independent, personal i individual de la veritat
Totes les religions tenen una base comuna
La religió ha de ser la base d’unió i harmonia entre les persones
Evitar tota mena de prejudicis
Garantir la plena igualtat de les dones amb els homes
Reconèixer la unitat de les religions
Aconseguir l’educació per tothom
Afirmar la responsabilitat personal en la recerca de la veritat
Afirmar que la verdadera religió està en harmonia amb la raó i la recerca del coneixement científic
Pau universal
Resoldre els temes socials i econòmics a través del desenvolupament de l’espiritualitat
Creació d’una llengua i una escriptura universal
Creació d’un cort internacional d’arbitratge

La missió de la fe bahà’í és ajudar a fer possible aquesta unificació ja que la humanitat ha arribat a un estat de madurés suficient per avançar en aquesta sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada