dimarts, 11 de maig del 2010

Fer política

Ahir, en una tertúlia a Ràdio Estel, tots els participants coincidiren en que ara és moment de fer política. La situació econòmica exigeix prendre grans decisions polítiques a fi de controlar els moviments financers especulatius i garantir que la globalització de l’economia no comportarà la pèrdua dels beneficis socials de l’Estat del Benestar. La paradoxa és que, ara que toca fer política per tal de crear un gran consens polític sobre el que cal fer, la darrera enquesta del CIS evidencia la poca consideració que la societat espanyola té dels polítics.

El moment de la política necessita polítics a l’alçada de les circumstàncies. Polítics amb conviccions i creences sòlides, amb capacitat de crear consens i transmetre confiança en que l’esforç i el treball seriós i adequat donen resultats positius. Aquests són els polítics que poden ajudar a les persones a situar-se davants dels problemes de la societat, prioritzar-los i demanar la seva implicació per resoldre’ls.

La política és crear establir prioritats i construir consens a partir de la complicitat. L’acció política necessitat tenir horitzons clars que ajudin a establir el que cal fer ja des del present. Per això, és molt propi de l’acció de govern destinar recursos específics perquè passin aquelles coses que permeten construir aquest futur. No és suficient per la bona governança administrar correctament les subvencions. Cal fer més, cal crear oportunitats a partir d’una intervenció pensada i mesurada en coherència amb uns objectius polítics. Tot és susceptible de ser objecte de la política pública. Fins i tot les qüestions relacionades amb els afers religiosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada