dilluns, 3 de gener del 2011

Els cristians perseguits d’Orient Mig

El recent atemptat d’Alexandria, Egipte, torna a posar en evidència que els cristians a l’Orient Mig corren perill en certs islàmics am buna forta presència d’islamistes radicals De la convulsa Irak la tensió ha tornat de nou a Egipte. La minoria copte d’aquest país, uns 10% de la població total, ha esta objecte de l’acció d’un suïcida com ho havia estat mesos abans. Per més que el govern egipci vol buscar els culpables a l’exterior, parlen de “dits estrangers”, altres veus indiquen que la progressiva radicalització política dels Germans musulmans ha accentuat les tensions internes a la societat egípcia. No cal anar buscar la llarga mà dels jihadistes o les sovintejades franquícies d’Al Qaeda. Un sector de la societat egípcia s’ha radicalitzat per l’obstinació de l’actual sistema polític de governar amb disciplina fèrria i trucar les consultes electorals, o d’amagar els problemes de les minories.

Les esglésies cristians de Bagdad, de Mosul o d’Arbil, o les del nord d’Irak, la majoria parlem en arameu i es consideren, especialment les assíries, descendents directes dels pobles d’Assíria i Babilònia, i són tingudes per unes de les esglésies cristianes més antigues del món. A Irak, per més que les autoritats sunnites i shiites, demanen la permanència de les comunitats cristianes, el cert és que en poc temps aquestes han passat de tenir un milió i mig de fidels a quatre-cents mil. Avui és viu un veritable èxode dels cristians de l’orient mig especialment des d’Al Qaeda els declarés “objectiu legítim”.

Als països de l’orient mig ha d’haver-hi pau també per les comunitats cristians perquè elles s’estan convertint en comunitats màrtirs per l’acció d’un terrorisme polític que es pretén fonamentar en principis religiosos. La ironia d’aquesta situació és que aquestes comunitats cristianes són l’objectiu d’aquest terrorisme degut a la guerra endegada pels molt cristians dirigents d’Estats Units i els seus aliats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada