diumenge, 20 de novembre del 2011

Les Blackberrys fallen

Sé que avui, per sentit comú, caldria parlar d’eleccions. És cert. La coincidència de dates permet celebrar les eleccions al mateix dia en que morí la persona que encarnissadament imposà un règim que negà tota llibertat. Ara, podem celebrar l’exercici democràtic d’escollir els representants polítics. És evident que els resultats electorals seran viscuts de diferent manera entre les diferents forces polítiques segons guanyin o perdin. Això m’ha fet pensar en els comentaris que alguns analistes polítics han fet sobre el valor simbòlic que les eleccions poden tenir per algunes formacions polítiques. És si els resultats electorals anunciessin la fi d’una classe política dirigint i l’ascens al poder de noves generacions de polítics.

Alguns analistes polítics han fet servir la metàfora de la generació Blackberry per diferenciar aquestes noves generacions de les que han estat fins ara en el poder. Aquests analistes diuen que ara és el temps de donar pas a les noves generacions. És el seu temps. El que no encerten a descobrir aquests analistes és que la generació Blackberry ha crescut i ha estat aixoplugada des de fa temps pel propi poder. Per això, molts d’aquestes joves esperances, són tan responsables com d’altres dirigents polítics dels fracassos i dels encerts de les anteriors generacions en el poder.

Les Blackberrys, com altres aparells carregats de tecnologia fallen, i les Blackberrys de manera reiterada se’ls penja el sistema. Encara no estan prou afinades per atendre la complexitat de les gestió de les comunicacions modernes. Els progressos tecnològics surten al mercat abans d’estar del tot verificats. L’obsessió d’entrar ràpidament en el mercat provoca que no es comprovi la fiabilitat del sistema.És la vella discussió entre Windows i Mac sobre la inestabilitat del sistema
inventat per Billy Gates. El mateix passa en política. Els ciutadans volen estabilitat i confiança, prou d’aventures o experiments amb gasosa. S’ha fet massa il·lusionisme des del poder o per arribar al poder. Ara el que els ciutadans volen és que algú, amb idees clares ajudi a liderar el procés de construcció del futur.

Tenim per endavant un futur molts espès. Ple d’incerteses i enormes dificultats. No és el moment de fer experiments. Cal governar amb decisió, coratge, valentia i honestedat. Són moments de relats convincents que convoquin i sumin. Per això cal oferir credibilitat, solidesa i experiència. No és suficient reclamar arraconar a una generació per fer-ne la substitució per una altra. No és l’hora de les edats, és el temps de les idees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada