dimecres, 25 de novembre del 2009

Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies – III Principis

Els mormons basen la seva fe en Jesucrist, la penitència, el baptisme com a forma de redempció dels pecats i la comunicació del do de l’Esperit Sant. Junt amb la creença de que, a més de la Bíblia, hi ha altres libres que poden considerar-se sagrats i el més important és el Llibre del Mormó. Aquest fet allunya aquesta església del concepte protestant d’una sola scriptura, per la qual cosa els mormons no són considerats església protestant sinó una església restaurada per una nova revelació. Aquesta església creu que Déu i Jesucrist tingueren un cos humà. Les persones haurien tingut una existència celestial prèvia en forma d’ànimes, la qual cosa dóna preu a una predestinació.

El bateig és per immersió a partir dels vuit anys edat en la qual una persona ja pot ser considerada madura. La confirmació es fa poc temps després del bateig en una de les reunions dominicals sagramentals. La denominació d’”Església dels Sants dels Darrers Dies” prové del seu principis doctrinals. Els mormons creuen que hi haurà una segona vinguda de Jesucrist. Però abans hi haurà la batalla d’Harmaguedó tal com profetitza l’Apocalipsi. Un cop acabada aquesta batalla Crist s’apareixerà als jueus justos en la muntanya de les Oliveres i després a un grup de mormons en el temple de Jackson (Missouri). A continuació apareixerà en el cel un senyal que indicarà l'inici del mil•lenni. En aquell moment ressuscitaran només els justos, les persones que han dut una vida santificada, els quals regnaran a la terra juntament amb el Crist a la ciutat de Jackson, la nova Sió. Aquest grup de persones justes ressuscitades són considerades “els Sants dels Darrers Dies” i d’aquí prové el nom oficial de l’església dels mormons. Acabat el mil•lenni es produirà la resurrecció de la resta de la humanitat i tindrà lloc el judici final. Del judici de Déu sortiran quatre grups de persones de les quals només un, considerat el grup del sants perquè han acceptat en vida la veritat plena, podrà fruir de la glòria celestial (viure en el cel amb Déu). I dins d’aquest grup només aquells que hagin contret un matrimoni segellat tindran la consideració de divinitat. La consideració de que algunes persones poden arribar a tenir la naturalesa divina separa els mormons d’altres tradicions cristianes.

El matrimoni segellat es un compromís per l’eternitat que prenen els esposos mormons. El matrimoni segellat i els anomenats rituals vicaris són uns elements bàsics en la doctrina de l’Església dels Sants dels Darrers Dies. La importància del matrimoni segellat està relacionada a la possibilitat de participar en la glòria celestial com una divinitat. Els rituals vicaris estan orientats a fer partícips d’aquesta possibilitat de salvació a aquelles persones que, per raó dels temps de la seva defunció, foren anteriors a l’aparició d’aquesta església. Gràcies a aquests rituals pot fer-se extensible el baptisme i el matrimoni segellat a aquestes persones. Es precisament, aquesta possibilitat, la que ha fet que els membres d’aquesta església reconstrueixin els arbres geanològics a fi i efecte de poder aplicar els rituals vicaris als seus avantpassats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada