divendres, 3 de setembre del 2021

Glosses per la vida quotidiana

Al matí, quan se sent el silenci de l’albada, és un bon moment per escoltar el batec de l’esperit. És un instant bo per pregar i trobar el suport interior que ens permetrà afrontar l’esdevenir del dia. “Un cop s'hagué fet de dia, sortí i se n'anà en un lloc solitari. La gent el buscava i, quan van arribar al lloc on ell era, el volien retenir perquè no els deixés” (Lc 4,42)

Els valors socials s’enlluernen en la immediatesa. Tots ha de ser instantani. Estem abocats al neguit d’una rapidesa que és causa de neguit. Cal educar en uns altres valors, amb més sentit i plens de vida reposada. “Sigueu sempre pacients i constants” (Col 1,11)

Vivim en el moment històric de grans canvis que afecten la nostra civilització. El futur no podem construir-lo apedaçant el present o repetint errors del passat. Calen transformacions radicals en l’estil de vida, en la governança de la societat, en el sistema econòmic, en la relació amb la natura i en l’organització de la societat. No podem negar l’evidència del canvi necessari. “Ningú no talla un pedaç d'un vestit nou i el posa en un vestit vell: si ho fes així, hauria esquinçat el vestit nou, i el pedaç tret del nou no s'avindria amb el vell” (Lc 5,36)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada