divendres, 16 de febrer del 2024

Glosses per la vida quotidiana

Les persones creient més d’un cop s’han plantejat la qüestió de Déu. Probablement, sense fer-ne una aproximació metafísica, han intent trobar respostes útils per conèixer el sentit de Déu en les seves vides. Segurament, han quedat alguns aspectes per aclarir per què resulten difícils d’explicar per la simple raó. No obstant això, la resposta del creient és seguir en la seva fe perquè aquest Déu incomprensible es fa entenedor a través del seguiment de Jesús. La seva causa il·lumina les foscors intel·lectuals per les preguntes sobre Déu. “Jo soc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi”. (Jn 14,6)

La pregària ens ajuda a trobar la pau interior que ajuda a vèncer la gravetat i les preocupacions del moment present. La lectura, contemplació i meditació dels textos espirituals contribueixen a recuperar la serenor d’ànima que ens permet ser solidaris amb el patiment que tenen tantes persones. Rebem moltes propostes que prometen la felicitat ràpida, ara i aquí. Són camins de salvació exprés. Però res del que ofereixen és sòlid. Aquestes promeses es desfan davant del primer envit. Necessitem menjar el pa que dona vida i alimenta l’esperit. Necessitem beure aquella aigua que calma realment la set.

En tu, Senyor, m'emparo,
que no en tingui un desengany.
Treu-me del perill, tu que ets bo,
escolta'm, no triguis a alliberar-me;
sigues el meu castell inexpugnable,
la meva roca salvadora.
Ets per a mi penyal i plaça forta;
guia'm, encamina'm per amor del teu nom,
treu-me del llaç que m'han parat,
ets tu qui em defensa”.
(Salm 31/30,2-5)

Les persones hem d’actuar fent el bé, fent-ho des del convenciment del cor. Hem de ser sincers amb nosaltres mateixos i quan fem el bé, ho hem de fer cercant el millor per les altres persones, no per la nostra satisfacció personal sinó per la gratuïtat de l’amor. “Mireu de no fer el que Déu vol només perquè la gent us vegi, ja que així no tindríeu cap recompensa del vostre Pare del cel” (Mt 6,1).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada