dilluns, 30 de març del 2009

Debora Serracchiani, el naixament d'una líder

No sé si Debora Serracchiani arribarà assumint el lideratge del Partit Demòcrata italià, però a obert un camí en aquest sentit. La seva intervenció en l’Assemblea Nacional dels Cercles del PD italià ha servit perquè els participants s’identifiquessin amb les seves paraules. Així comença el lideratge. La intervenció de Debora Serracchiani, secretària política del PD a Udine, generà confiança en el assistents en aquesta convenció. Les seves paraules han estat molt comentades en blogs italians perquè ha dit el que la gent tenia ganes d’escoltar. A més, ho dit amb un llenguatge clar, emotiu, directe i dient les veritats. Es comenta que les seves paraules han estat colpidores i incisives. Ha parlat de pertinença i a insistit en la identitat del que vol dir formar part del PD italià. Les seves paraules sonen noves perquè combinen la passió i la innocència. Valors absents avui amb la calculada política italiana portada a terme per la maquinària política tradicional.

No sé si Debora Serracchiani podrà anar més enllà. Això ja no depèn d’ella. El seu camí passa perquè les bases del PD confirmen aquesta confiança generada per la seva intervenció. Però ja se sap que, de la mateixa manera que les idees noves generen il·lusió també provoquen anticossos en aquells que temen perdre les seves posicions en el complex món del poder polític.

Caldrà seguir amb atenció el que diu i fa Debora Serracchiani, Potser ens trobem davant del naixement de la nova líder del Partit Demòcrata italià. El temps ho dirà.

Intervenció de Debora Serracchiani. Primer part



Intervenció de Debora Serracchiani. Segona part

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada