diumenge, 15 de març del 2009

El que l’arquebisbe Ravasi afirma, el cardenal Cañizares ho contradiu

L’entrevista de l’arquebisbe Gianfranco Ravasi, president del Pontifici Consell per la Cultura, a Vida Nueva és molt recomanable. Entre altres coses, lloa la iniciativa de l’editorial SM (catòlica) d’editar un llibre de text de religió islàmica. Diu que és una “iniciativa noble, que es pot fer sense cap problema. Com a persona que té una visió àmplia de la cultura considera que cal estimular a la cultura islàmica a ser responsable d’ella mateixa i autosuficient per tal de construir la seva pròpia presència en la nostra societat. L’arquebisbe Ravisa creu que els cristians ens hem de preparar per acollir als musulmans i comprendre’ls. En aquest sentit, valora positiu el diàleg intercultural i anima a prendre iniciatives en aquest sentit. Admetent que això és un repte pels cristians, perquè la cultura cristiana es difusa i d’un to gris.

Com a contrapunt de les paraules de l’arquebisbe Ravasi es troben les declaracions del cardenal Cañizares a la revista “30 Giorni”, revista dirigida per Il Divo (Giulio Andreotti). El cardenal Cañizares es mostra preocupat perquè considera que hi ha persones que volen reconquerir Espanya per l’Islam. Per evitar aquesta nova reconquesta el cardenal Cañizares torna a repetir la seva coneguda proposta: no renunciar a les arrels cristianes d’Espanya perquè són la base de la història comuna i de la unitat del país. Pel cardenal prefecte de la Congregació per el Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments el moment és crític per Espanya perquè, a més del perill anterior, l’onada laïcista i el relativisme moral segueixen atacant els valors fonamentals damunt dels quals s’ha construït la nació espanyola: la fe catòlica, la vida, la família i l’educació.

Dos homes d’església amb dues mirades i percepcions de la realitat. Enfront de les pors que alimenten respostes defensives, l’arquebisbe Ravasi afirma el diàleg. Conscient de que a Europa el diàleg intercultural no és una opció, és una realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada