dissabte, 21 de març del 2009

Vosaltres sou els meus amics

“Vosaltres sou els meus amics” (Jn 15,14). Aquest breu fragment de l’evangeli de sant Joan és el lema episcopal del nou bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull. Aquest matí, a la catedral de Barcelona, en una magnífica cerimònia com ha remarcat el nunci Mons. Manuel Monteiro de Castro, ha estat ordenat bisbe auxiliar Mons. Sebastià Taltavull. En les seves primeres paraules de salutació a la diòcesi el nou bisbe ha donat prous pistes per entendre el sentit del seu lema episcopal.

El bisbe Sebastià ha accentuat la seva vocació pastoral. Ha vingut a servir, no a ser servit. Per això ha escollit un fragment de l’evangeli de sant Joan. Tot el tros de l’evangeli on hi ha el lema episcopal del nou bisbe és un elogi de l’amor sense límits. És un motiu d’esperança que el bisbe Sebastià hagi triat aquest fragment com a lema episcopal. Perquè accentua que el seu ministeri està orientat a fer operatiu l’amor a través de la seva activitat com a pastor, ple d’il·lusió i confiança, ha afegit el nou bisbe. Il·lusió per evangelitzar la societat i confiança perquè es troba en mans de Déu per dur el seu ministeri.

El nou bisbe sap molt bé quin és el seu lloc dins de l’espai eclesial. Ho ha manifestat públicament. Com a bisbe, ha proclamat la seva total comunió amb el cardenal Lluís Martínez Sistach per servir a l’església de Barcelona. Sempre amb afecte i respecta pel Sant Pare, com a germà de la resta de bisbes catalans i dins de l’església espanyola, àmpliament representada en la seva cerimònia d’ordinació. El bisbe Sebastià ha manifestat que vol que l’amistat, el treball i l’oració presideixin el seu compromís episcopal que vol exercir-lo amb humiliat. Per fer-ho ha demanat que Déu li doni la saviesa, aquella que permet entendre el verdader significat del lavatori de peus de Jesús.

Avui ha estat un gran dia per la diòcesi de Barcelona. L’àmplia representació de la realitat social i política de la societat barcelonina i catalana, donen fe de l’esperança i il·lusió compartida que aporta el nou bisbe Sebastià Taltavull.

1 comentari:

  1. Des del nomenament Taltavull ha aportat esperança. Endavant Sebastià!

    "El bisbe Sebastià ha manifestat que vol que l’amistat, el treball i l’oració presideixin el seu compromís episcopal que vol exercir-lo amb humiliat."

    ResponElimina