diumenge, 1 de març del 2009

Diàleg dels governants amb l’Església Catòlica. IX part

Que poden fer avui els catòlics en la vida política?. A més de cercar la realització dels grans valors com són la justícia social, la llibertat i la igualtat com expressions de la fraternitat i l’amor; el compromís política dels catòlics ha d’orientar-se al desenvolupament de valors més suaus i càlids. Valors que permetin articular les virtuts i ordenar la convivència.

Els polítics catòlics, des de les diverses responsabilitats de govern, han de parlar de valors i promoure un debat polític que no comporta l’exclusió de l’adversari. Es tracta de potenciar discursos integradors orientats a fer possible una altra forma de fer política. On sigui possible viure amb naturalitat la identitat cristiana del polític sense d’haver-la d’amagar a l’àmbit privat. La missió dels polítics catòlics és evidenciar que més enllà de les justes confrontacions polítiques és possible trobar elements que són positius per desenvolupar el bé comú de la societat.

També es responsabilitat dels polítics catòlics reivindicar dins de l’Església la naturalitat del pluralisme polític. Aquests polítics han de combatre que la institució s’identifiqui amb cap opció política o s’alineï específicament en contra d’una. El pluralisme polític dels catòlics és una garantía que la institució eclesial sigui realment un element d’unitat per la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada