divendres, 4 de febrer del 2011

Religions i objectius del Mil·lenni


El dijous a Barcelona es presentà en el Centre Unesco de Catalunya (Unescocat) la publicació “Religions i objectius del Mil·lenni”. Es tracta d’un recull d’aportacions fetes per membres de diverses confessions ( cristianisme catòlic, protestant i ortodox, l’Islam, judaisme, l’hinduisme, budisme, Fe Bahá’í, i Societat Unitària Universal) sobre els objectius de Desenvolupament del Mil·lenni proposats per les Nacions Unides i que s’na d’assolir el 2015. Després de dos anys de treball, aquestes persones han recollit, des de la sensibilitat de les seves religions, una sèrie de textos, reflexions i pràctiques orientades a promoure la realització d’aquests objectius.

La iniciativa és lloable per vàries raons. En primer lloc pel seu missatge de fons: les religions dialoguen i es posen d’acord per humanitzar la societat. Totes elles participen de l’objectiu de vèncer la pobresa i combatre les injustícies. Així, les diferents religions caminen juntes, en concòrdia i harmonia, en favor de les persones. Cadascuna, des de la seva especificitat i diferència, expliquen que la terra és un espai de concòrdia i reconciliació entre les persones i amb la natura. En segon lloc, hi ha el testimoniatge de que les religions al viure les seves creences públicament aporten valors per la convivència. Les tradicions religioses són depositàries d’uns valors essencials per aconseguir els objectius del Mil·lenni. La tercera consideració és l’enriquiment de les religions a partir del diàleg. Els autors de les diferents aportacions manifestaren que la trobada dialogal ha enriquit la seva experiència creient. Han millorat en la seva tradició i han conegut millor les altres religions.

Les religions són font d’humanitat. Aquesta és, segons els autors d’aquest treball, la gran aportació de les religions a la societat contemporània. Les religions donen densitat a l’existència humana. La seva credibilitat es basa en la seva capacitat d’esdevenir consol pels afligits i alliberament dels pobres empobrits per les estructures injustes. Recomano l’atenta lectura d’aquest document perquè en ell hi ha un exemple pràctic de com el diàleg interreligiós esdevé una bona notícia per la nostra societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada