dilluns, 18 de març del 2013

Convocats a l’esperança


L’elecció del papa Francesc aporta esperança. No sóc només jo qui ho diu, hi ha molts comentaris a la premsa que confirmen aquesta intuïció. Sorprèn l’important nombre d'articles de persones allunyades de l’Església catòlica que parlen positivament del cardenal Bergoglio. Han estat una sèrie de gestos i frases les que estat el motiu de generar aquesta l’esperança.

El papa Francesc ha de ser l’impulsor d'importants canvis eclesials. La comunitat cristiana es troba davant de mutacions  profundes. Això és molt evident en aquells països de llarga tradició cristiana, en aquests països aquest procés de canvi és particularment evident. Cal superar un cert passat, mentre que el futur encara s’està prefigurant i dóna la impressió que algun cop se'ns escapa de les mans. L’Església cal  renunciar a moltes coses. El temps actual és apassionant, ple de reptes i dificultats, però cal viure’l també com una oportunitat i una gracia.

És el moment de retornar a allò que està al cor de la nostra fe i que ens fa cristians: aquest és el gran repte que hem d'assumir els cristians d'avui. Aquest és el sentit de “l’Any de la fe” promogut pel papa Benet XVI als cinquanta anys començava el Concili Vaticà II i que haurà de continuar el seu successor Francesc. En aquest camí eclesial el papa no estarà sol doncs són molts els cristians que han vits renovada la fe i l’esperança al sentir les primeres paraules del cardenal Bergoglio i veure la humilitat i senzillesa dels seus gestos. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada