diumenge, 14 de març del 2010

Pregó de Setmana Santa a Barcelona


Amb la proximitat de les celebracions de Setmana Santa retornen els pregons de les Germandats i Confraries. Ahir dissabte vaig assistir a l’església de Sant Agustí al pregó de la Setmana Santa de Barcelona organitzat per les Germandats i Confraries de l’Arxidiòcesi de Barcelona. El pregoner d’aquest any era el Primer Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Martí (PSC) i, tal com marquen les costums, fou introduït per la pregonera de l’any anterior, la diputada de CiU, Glòria Renom.

En el seu pregó, Carles Martí, destacà el valor de la Setmana Santa: amor i sacrifici per els altres, de renúncia al bé propi per abocar-se en el bé cap als altres. La vivència de la Setmana Santa representa una fidelitat a les arrels i la fidelitat a la pluralitat de creences que es viuen en els barris de la ciutat de Barcelona. És un temps per celebrar una fe en un Déu proper que surt al carrer; un Déu que és sacrifici i també llibertat. Una fe viscuda des del respecte, però que també respecte. Perquè creure forma part de la llibertat de les persones.

Magnífic pregó acompanyat d’una vibrant audició de marxes processionals a càrrec de la Banda Simfònica Ciutat de les Roses (Sant Feliu del Llobregat). Pregó construït des del respecte i la comprensió del valor de la religió per la ciutat de Barcelona. Reconeixement de la pervivència de les arrels cristianes, catòliques, en un món en que es necessari saber d’on venim per saber qui som i on volem anar.

1 comentari:

  1. Pregó molt pulcre i ple de missatge. Enhorabona al pregoner.

    ResponElimina