divendres, 22 de desembre del 2023

Glosses per la vida quotidiana

Tenim Nadal a tocar. S'acosta el dia que la Llum donarà sentit a l'esperança. És l'esperança que tenen aquells que la vida se'ls ha enfosquit perquè pateixen injustícies i tenen més sofriment del que poden suportar. Nadal és la gran festa on es barregen la joia i l'esperança. Serà el moment de celebrar el naixement de qui és la llum del món que ve a proclamar l'alliberament dels captius, la justícia pels pobres i el consol pels afligits.

"Déu meu, doneu al rei el vostre dret;
doneu al príncep la vostra rectitud.
Que governi amb justícia el vostre poble,
que sigui recte amb els humils.
Salvarà els pobres que reclamen,
els desvalguts que no tenen defensor.
S'apiadarà dels pobres i dels febles,
els salvarà de la mort".
Salm 72/71

Més d’un cop hem percebut que el nostre món no se’n surt per resoldre uns problemes cada cop més complexos i, en alguns casos, difícils d’entendre. Si anem al fons de les qüestions se’ns fa evident que molts d’aquests problemes es resoldrien amb un gran canvi d’actitud en el cor d’algunes persones. Cal una conversió de cor per estimar més i ser més acollidors i compassius amb els altres. Necessitem trobar els valors i principis que humanitzen la nostra societat. “Ens visitarà un sol que ve del cel, per guiar els nostres passos per camins de pau” (Lc 1,78-79)

Els cristians hem d’acollir responsablement i fer nostra la paraula de Déu. Les persones de bon cor fan el mateix amb aquells els principis que semblen dictats per les divinitats. Tots hem de procurar actuar d’acord amb aquests valors que hem acceptat confiadament. “Soc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules” (Lc 1,38).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada