divendres, 8 de desembre del 2023

Glosses per la vida quotidiana

Les persones hem d'estar atents i preparats, per llegir els signes del nostre temps. Tots els sentits els hem de tenir desperts per comprendre que està passant i descobrir les persones que necessiten ser estimades. No podem adormir-nos. “Feliç aquell servent que l’amo, quan arriba, el troba vetllan” (Mt 24,46)

La raó ens permet comprendre les lleis que regeixen l’esdevenir de moltes coses. També ens dona arguments per explicar el que creiem i sentim. Però hi ha un enteniment que transcendeix la racionalitat perquè fa estada en el cor. A través d’aquesta comprensió adquirim una saviesa que il·lumina els racons incomprensibles de la vida. “Heu revelat als senzills tot això que heu amagat als savis i als entesos” (Lc 10,21)

Si compartim, multipliquem el valor de les coses. L’egoisme ens tanca, ens empetiteix. Enfront l’egoisme o l’exaltació a la individualitat, hem de proposar sortir de les seguretats personals i compartir. Si ens obrim, trobem i serem trobats. La solidaritat genera riquesa i dona benestar interior. Cada dia tenim moltes oportunitats per comprovar-ho. Cada dia podem trobar petits moments de solidaritat. “Els deixebles li diuen: - D'on traurem en despoblat el pa que cal per a alimentar tanta gent?. Jesús els pregunta: - Quants pans teniu? Ells li responen: - Set, i uns quants peixos. Llavors Jesús va manar que la gent s'assegués a terra, prengué els set pans i els peixos, digué l'acció de gràcies, els partí, en donava als deixebles, i els deixebles en donaven a la gent” (Mt 15,33-36)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada