divendres, 29 de desembre del 2023

Glosses per la vida quotidiana

La festa de Nadal ens el dona el joc de contrastos entre el que som i és la mundanitat, i la promesa que l’anunci que fa l’àngel als pastors, com recull l’evangeli de Lluc, "No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor ” (Lc 2, ).  Aquest és també el sentit de començar la litúrgia de la missa de la nit de Nadal amb el cant de la Sibil·la. Cant profund que retrata les misèries de la mundanitat que contrasta amb l’anunci joiós que se celebra durant la missa del Gall. Un fet extraordinari ha passat a Betlem i els creients som convocats a anar-hi veniu-hi, veniu-hi, anem a Betlem: allà podreu veure nat el Rei dels àngels”. Cada any celebrem amb joia aquesta crida d’anar a l’encontre de Jesús.

Hi ha moments que ens sentim abatuts perquè els esdeveniments no van com esperàvem. En aquestes estones, més aviat vivim la desesperança. En aquests instants necessitem trobar persones que ens proporcionin l’acolliment, la calidesa i el reconfort espiritual que ens facin reviure el goig de viure i l’esperança. Nosaltres podem patir aquests moments, com a protagonistes o com portadors de reconfort espiritual. “Allibera'm dels enemics que em persegueixen. Fes veure al teu servent la claror de la teva mirada, salva'm per l'amor que em tens.” (Salm 31/30, 16-17)

No tinguem por de ser justos, per més que puguem sentir-nos diferents. No dubten en fer el bé, en obrar amb justícia. Serem feliços, tindrem pau i alegria en el cor. Pau i bé. La contemplació i la meditació ens ajuden a ser persones rectes i comportar-nos amb amor. “Apunta per els justos la llum i l’alegria per els rectes de cor” (Salm 97/96, 11)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada