dijous, 19 de febrer del 2009

Diàleg dels governants amb l’Església Catòlica. VII part

Els pastors creuen que és bo i necessari per l’Església l’existència del pluralisme polític dels catòlics. Són conscients que cal fomentar el compromís polític dels catòlics i donar-li un determinat accent cristià. No es tracta d’adjectivar la política amb el mot cristià, però sí imprimir una orientació que sigui coherent amb els principis genèrics socials del cristianisme. Quins són aquests principis?

En primer lloc, afavorir una concepció de la política més integradora. Cal defugir la defensa d’aspectes parcials o de visions partidistes de la realitat. Els polítics cristians no han d’aprofundir les diferències; han de procurar l’enteniment i per això han de destacar les coincidències entre les diferents lectures polítiques dels fets socials.

En segon lloc, els polítics cristians han de defensar la llibertat religiosa com expressió bàsica del principi general de la llibertat. El reconeixement de a llibertat religiosa no ha de comportar diluir el pes de la tradició religiosa catòlica en la realitat social espanyola.

Finalment, cal reconèixer l’existència d’una estreta relació entre democràcia i moral. És cert que l’acció de govern comporta cercar el màxim consens, però això no ha de comportar sacrificar uns valors morals objectius que cal respectar com a patrimoni comú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada