diumenge, 17 de maig del 2009

Jornades de portes obertes a les mesquites de Catalunya


Ahir tingué lloc a tot Catalunya la V Jornada de Portes Obertes de les mesquites de Catalunya. Es tracta d''una iniciativa del Consell Cultural Islàmic de Catalunya. El President de la Generalitat, José Montilla, assistí a l'acte organitzat per l’associació Camí de la Pau a la nova mesquita del carrer Erasme Janer de Barcelona. En l'espai de l'oratori habilitat com a lloc de trobada, el President de la Generalitat agraí a la comunitat musulmana catalana la invitació. Dirigint-se de forma expressa a una part dels assistents que, a més de musulmans també eren immigrants, el President digué: "Jo també vaig venir a Catalunya en el seu moment i Catalunya m'acollí, com ara ho està fent fa amb les persones que venen d'uns altres indrets. Això és bé per Catalunya perquè la diversitat és una oportunitat per fer-nos més savis”.

El President afegí que iniciatives com les jornades de portes obertes són ponts de diàleg que ajuden a vèncer els prejudicis que encara bloquegen la total acceptació dels demés com a altres persones que també tenen coses a aportar a l’espai comú de coexistència. El reconeixement d'aquesta diferencia i el seu respecte han d'ajudar, en aquesta moments econòmicament difícils, a enfortir la convivència cívica.

La intervenció del President fou ben acollida pels assistents, majoritàriament marroquins i pakistanesos. Desprès, les paraules de Mohammed Iqbal, com a representant de la comunitat musulmana pakistanesa que acollia aquesta activitat, tancà formalment l’acte que havia estat introduït per Mohammed Halhoul en nom del Consell Islàmic. Al començament de l’acte, com és habitual en aquestes ocasions, un nen recità en àrab uns verset de l’Alcorà i una nena els traduí al català. A l’acabar, el President José Montilla, acompanyat pels cònsols del Marroc i Pakistan, junt amb altres autoritats polítiques i institucionals, compartiren l’acte més festiu de prendre té amb dolços i departir durant bona estona amb els dirigents de les comunitats musulmanes.

Actes com aquests són una evidència clara que la comunitat musulmana catalana te vocació d'assentament, arrelament i permanència. Aquest es el camí a recórrer per tal de donar cos i visibilitat a l'islam de Catalunya. Aquest era l’esperit de la pancarta que presidia aquest acte. L’ús del català en totes les intervencions és una mostra de la voluntat de la comunitat musulmana de sentir-se uns ciutadans més de Catalunya.

1 comentari:

  1. Es estrany,al menys per mi,que els politics desitgen fer una foto amb als representats de les minories i resulta més estrany quan es tracta de una, la majoria dels seu membres sin dret de vot.
    Anunciar que a tot Catalunya es va celebrar la V Hamid.
    Jornada de Portes Obertes de les mesquites de Catalunya, i que ha sigut una iniciativa del Consell Cultural Islàmic de Catalunya, la primera informació no sé que fiabilitat té i la segona la creo però no sé que comunitats representa el consell ni que mesquites pot organitzar.

    ResponElimina