divendres, 11 de novembre del 2016

Glosses per la vida quotidiana

El perdó és una actitud i un gest bàsic per humanitzar la societat. Les relacions entre les persones no poden fonamentar-se en l’odi, la rancúnia o el desig de venjança. Això empobreix qui s’empara en aquestes actituds. Cal saber perdonar sincerament des del cor. La misericòrdia restableix la convivència basada en l’amor. “Si el teu germà et fa una ofensa, reprèn-lo, i si se'n penedeix, perdona'l. I si t'ofèn set vegades al dia i set vegades torna per dir-te: "Me'n penedeixo", tu l'has de perdonar.” (Lc 17, 3-4) 

Hem sentit molts cops l’expressió benaurats els justos. És cert, les persones justes són dignes de tota admiració i elogi. Cal treballar a favor de fer justícia a tots nivells. Hi ha necessitat de justícia en l’àmbit social, però també hi ha moments per ser justos en les relacions quotidianes: en la família, en la feina, amb els veïns, els companys. En definitiva, la vida ofereix molts àmbits on les persones hem d’actuar amb justícia. “Decanta’t del mal i fes el bé / i tindràs una casa per sempre, / els justos posseiran el país / hi habitaran per sempre més”. (Sl 36)

Totes les religions tenen espais sagrats on es venera la presència del sagrat. Temples, sinagogues, mesquites i altres espais on les persones religioses es troben, tots aquests llocs estan reservats a la contemplació del que és el sagrat i a la celebració que apropa les persones al transcendent fent-les sentir membres d’una comunitat. “Traieu això d’aquí; no convertiu en mercat la casa del meu Pare”. (Jo 2,16)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada