diumenge, 30 de maig del 2010

Cristianisme i Justícia, la missió dels jesuïtes



Ahir, com cada any, l’equip ampli de Cristianisme i Justícia ens reunírem per avaluar l’any i planificar el treball. Ben mirat, ja són quasi una trentena d’anys els que fa que formo part d’aquesta institució de la Companyia de Jesús. En aquesta ocasió el pare provincial, Lluís Magriñà, emmarcar el treball de Cristianisme i Justícia en l’horitzó de la creació de la nova província espanyola que substituirà en un futur immediat l’actual estructura provincial. Tot i que, segons sembla, es respectaran les singularitats de Catalunya i el País Basc.

La missió de la Companyia de Jesús a Espanya es formula com anunciar i donar testimoni de Jesucrist i el Regne de Déu, personal i comunitàriament, des de l’Església i en col·laboració amb altres. Aquesta perspectiva dóna una àmplia possibilitat de participar en aquesta missió a persones no estrictament jesuïtes. Aquesta missió ha de desenvolupar-se en una societat secularitzada en la qual, la Companyia de Jesús, es sent cridada a promoure la justícia que brolla de la fe per contribuir a la construcció d’una societat més justa, fraterna i oberta a Déu. Acompanyar a persones i grups, des de l’espiritualitat ignasiana, en la recerca de sentit i interiorització, així com en el seu creixement humà i cristià. Anunciar, animar i celebrar la fe dels creients mitjançant els misteris de la paraula i els sagraments. Estar en les fronteres tendint ponts de diàleg i reconciliació.

Tota aquesta missió, explicà Lluís Magriñà, caldrà fer-ho amb un actitud continua de conversió i amb un estil d’evangelització marcat per la proximitat als pobres, el rigor intel·lectual, la recerca de nous llenguatges i el discerniment. Mentre escoltava totes aquestes explicacions, vaig adonar-me que aquesta missió descriu perfectament el que és, ja des dels seus inicis, Cristianisme i Justícia. Per això, aquesta nova missió de la Companyia de Jesús a Espanya reforça el paper institucional de CiJ i l’atorga un paper clau en el futur que es fonamenta en la responsabilitat, serietat i confiança guanyada al llarg d’aquests anys.

1 comentari:

  1. Tu toques no poques fronteres: no creients del partit, les altres religions...
    jaume

    ResponElimina