dissabte, 31 de desembre del 2011

Evolució demogràfica del cristianisme en els darrers 100 anys – IV

L’estudi del centre Pew d’investigació sobre la religió i la vida pública publicat recentment sobre l’evolució del cristianisme en el món evidencia posa de manifest que aquest s’ha anat allunyant dels indrets que foren el seu lloc d’origen.

1. Tot i que el cristianisme va començar en l'Orient Mitjà-Àfrica del nord, avui aquestes regions tenen la concentració més baixa de cristians (aproximadament 4% de la població d’aquesta regió) i el número absolut més petit (aproximadament 13 milions) de de tot el món.

2. Indonèsia, un país de majoria musulmana, té més cristians que els 20 països de l'Orient Mitjà i la regió d'Àfrica Del nord tots junts.

3. Nigèria té el doble de més de dues vegades de protestabts (s’inclouen anglicans i eles esglésies independents) que Alemanya, el lloc de neixament de la Reforma protestant.

4. Brasil té més de el doble de catòlics que Itàlia.

5. Tot i que els cristians són només la tercera part de la població mundial, el cristianisme és la religió majoritària de 158 països. Però aquests països representen els dos terços dels països del món.

6. Aproximadament 90% dels cristians viuen en països on el cristianisme és la religió majoritària. Només un 10% dels cristians viuen en països en els quals el cristianisme és una religió minoritària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada