divendres, 11 de desembre del 2020

Gloses per la vida quotidiana

El desconsol ens pot adolorir el cor fins el punt de pensar que res és possible. Si això ens passa podem quedar-nos atrapats en la resignació paralitzant. El poeta ens convida a ser positius. A entendre que tot està per fer i que tot és possible. La vida és una invitació a esperar que més enllà de tot esperança plausible. Al final, la llum del sol sempre venç la foscor de la nit.
“Digueu als qui defalleixen:
«Sigueu valents, no tingueu por!
Aquí teniu el vostre Déu,
la seva paga és aquí.
que ve per fer justícia;
els ulls dels cecs,
Ell mateix us ve a salvar.» Llavors es desclouran
Llavors el coix saltarà com un cérvol
i les orelles dels sords s'obriran. i la llengua del mut cridarà de goig,
La terra ardent és ara un estany,
perquè l'aigua ha brollat al desert, han nascut torrents a l'estepa. el país de la set
ara hi creixen canyes i joncs”
és ple de fonts d'aigua. En el clos on jeien els xacals,
(Is 35, 4-7).
La cultura cristiana majoritària ha perdut la costum de resar l’Àngelus. Pot ser alguna església al migdia fa ressonar les campanes. Res més. Aquesta pregària universal de l’Església catòlica ens situa en el fons del misteri que ens porta a Nadal. L’àngel del Senyor anuncià la gran notícia a Maria que seria mare, Angelus Domini nuntiavit Maria, anunci que ella acceptà amb gran esperança confiada: fiat mihi secundum Verbum tuum. Fem nostre el fiat de Maria i deixem-nos emportar per aquesta confiança que ens permet esperar contra tota esperança. “Sóc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules”(Lc 1,38) 

Les persones podem cansar-nos físicament després d’un esforç o d’un treball fatigós. Però hi ha un altre tipus de cansament, el cansament d’ànima provocat per un ritme de vida accelerat, on tot ha de ser instantani i urgent. També hi un cansament interior originat per conflictes personals, insatisfaccions per com ens comportem o reaccionem. La causa de Jesús és una invitació a alleugerir aquesta càrrega. “Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera” (Mt 11,28-30)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada