divendres, 5 de febrer del 2021

Glosses per la vida quotidiana

Hem de sentir-nos confiats tot i viure situacions que desesperen i entristeixen. La confiança es construeix lentament a través d’una apertura continuada del cor perquè siguem estimats, acollits i acompanyats. En aquest àmbit de confiança trobarem el consol que amoroseix l’esperit.
“ Que n'és, de gran, la felicitat
que has reservat als teus fidels!
i tothom ho pot veure.
La dónes als qui s'emparen en tu, Els amagues a la teva presència,
lluny dels atacs de males llengües”
lluny de les intrigues humanes; els aixoplugues a casa teva,
(Salm 31/30, 20-21)

En la vida cal prendre partit. Cal decidir-se i optar. No valen les postures eclèctiques o adoptar la neutralitat acomodada per no haver de prendre una decisió. Hi ha molt moments que cal explicitat on ens situem, en quin costat de la història ens posicionem. Hi ha molts moments que no valen les mitges tintes. “Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d'altres s'aixequin; serà una senyera combatuda” (Lc 2,34)
 
Saviesa i coneixement no són el mateix. La saviesa es defineix com a capteniment assenyat en la vida, en els afers. Mentre que el coneixement és la facultat i acte de conèixer o tenir una idea més o menys completa (d’algú o d’alguna cosa). No sempre identifiquem les persones sàvies. Són elles les que ens ajuden a entendre millor la vida i guien les nostres passes per terrenys sòlids. Ens cal callar més i escoltar més els consells de les persones sàvies. “D'on li ve, tot això? Què és aquesta saviesa que ha rebut? I aquests miracles obrats per les seves mans?” (Mc 6,2)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada