divendres, 4 de març del 2022

Glosses per la vida quotidiana

La causa de Jesús és radical amb les riqueses. L’Evangeli és contundent amb elles. A la pregunta d'un jove que calia fer per guanyar la vida eterna, Jesús li respon que desprendre’s d’elles. La seva resposta és una crida a la generositat, en compartir i al despreniment personal profund. Recomana vendre els béns i donar-los als pobres i després recorda que és difícil que un ric entri en el Regne de Déu. Mentre hi hagi persones necessitades, situades irremeiablement en situació de pobresa, qui tingui riqueses les hauria de compartir solidàriament amb elles. No podem desentendre’s de l’empobriment dels altres. “Només et falta una cosa: ves, ven tot el que tens i dona-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me” (Mc 10,21)

Cal anar per la vida amb la màxima senzillesa i humilitat. No cal aspirar a ser dels primers o perseguir la notorietat. Al contrari, sense buscar expressament ser dels darrers, hem de fer les coses pel valor que tenen elles i perquè estem convençuts d’allò que fem. Tot el que se’ns pugui donar, serà sempre de més a més. I si ho rebem, ho hem d’administrar com un regal. “Molts que ara són darrers seran primers, i molts primers, darrers” (Mc 10,31)

Comença el temps de la Quaresma. Són uns dies destinats a reflexionar sobre el caràcter efímer de la vida i la lleugeresa de moltes coses que ens atrapen en excés. Poden fer l'exercici de renunciar durant aquests dies a alguna de les coses que ens tanca i ens aïlla els altres. Fem-ho per sentir-nos més lliures respecte de tot allò que ens distreu del nostre amor als germans. "Tu, quan dejunis, renta't la cara i posa't perfum perquè la gent no sàpiga que dejunes, sinó només el teu Pare, i ell a qui no hi ha secrets, t'ho recompensarà".(Mt 6,17-18)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada