divendres, 3 de juny del 2022

Glosses per la vida quotidiana

La pau sigui en vosaltres. Aquesta, o una forma semblant, era una salutació habitual. Què millor que desitjar la pau als demés !. Pau en tots els plecs de la vida. Començant a l’interior d’un mateix i acabant en la pau social entesa, no només com la negació dels conflictes, sinó com l’absència d’injustícia. Si vols la pau, treballa per la justícia com digué Pau VI en el seu missatge a la Jornada Mundial per la Justícia de 1972. “Us he dit tot això perquè trobeu en mi la vostra pau. Enmig del món sereu perseguits, però tingueu confiança, que jo he vençut el món”.(Jn 16,33) 

 Al llarg de la vida es presenten moltes dificultats les quals hem d’afrontar i vèncer. Això exigeix tenir un esperit ferm i enfortit a través d’una vida interior conreada pacientment. Per fer-ho, cadascú farà servir els recursos que millor li vagin bé. Però en qualsevol cas cal fer-ho sense perdre allò que és important i que dona sentit a la vida: l’amor als altres i, especialment, als més febles i desfavorits. "Les obres del seu braç són potents: dispersa els homes de cor altiu, derroca els poderosos del soli i exalça els humils. Omple de béns els pobres i els rics se'n tornen sense res". Lc 1,51-53 

Tot sovint experimento incomoditat amb bona part dels ideals de la mundanitat. Molts d’ells no els trobo coherents amb les meves creences. M’incomoden. Considero que el món aniria millor i les persones seriem més felices si practiquéssim uns altres valors, més orientats a humanitzar la societat. Per això lluito per un món diferent, millor i més humà. “No us demano que els tragueu del món, sinó que els preserveu del Maligne. No són del món, com jo tampoc no en sóc. Consagreu-los en la veritat, que és la vostra paraula”. (Jn 17,15-17)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada