divendres, 13 d’octubre del 2023

Glosses per la vida quotidiana

El seguiment de la causa de Jesús és una invitació a estimar als altres sense restriccions. Es tracta d’estimar-los amb la mateixa cura i intensitat com ens estimem a nosaltres mateixos. La misericòrdia i la compassió esdevenen essencials en la vida creient, perquè a través d’elles els altres esdevenen germans de qui els estima. “Us dono un manament nou – diu el Senyor – Que us estimeu els uns als altres tal como jo us he estimat”. (Jn 13,34) 

Moltes persones van atrafegades per la vida, d’altres estan anguniades. Hi ha coses que ens neguitegen excessivament, que ens encaparren i no ens deixen en pau. Sembla que el món s'hagi d'acabar al final del dia. Mentrestant la vida segueix, passa sense aturar-se i encaparrats com estem en les nostres intranquil·litats no ens adonem que les persones del nostre voltant ens reclamen la nostra atenció, però no els podem atendre perquè estem ocupats en les nostres preocupacions. "Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n'hi ha una de necessària. La part que Maria ha escollit és la millor, i no li serà presa" (Lc 19,41-42) 

L’amor és donació sense límits. És generositat plena sense cercar contrapartides. Cada dia tenim moltes oportunitats per estimar. Tots els dies estan plens de moments que ens demanen actuar amb amor. Hem d’estar sol·lícits a fi de donar una oportunitat a l’amor a desvetllar les nostres actituds. Estimar vol dir acollir a les persones amb dignitat i restituir als pobres, tot allò que les injustícies dels rics els hi ha negat. “El bon pastor dóna la vida per les seves ovelles” (Jn 10,11)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada